Odalar

EMO “BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ SEKTÖRÜ’NDEKİ GÜNCEL GELİŞMELER” SEMİNERİ DÜZENLEDİ

2 Mins read

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı (KTMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) düzenlediği “Biyomedikal Mühendisliği Sektörü’ndeki Güncel Gelişmeler” konulu seminerin video kaydı Oda’nın resmi youtube kanalı olan KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası TV’ye yüklendi.

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Biyomedikal Mühendisliği Sektörü’ndeki güncel gelişmeleri paylaşmak üzere, KTMMOB EMO ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi işbirliği ile 23 Aralık 2022 Cuma günü UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin çekimleri, Elektrik Mühendisleri Odası’nın YouTube (KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası TV) kanalına eklenmiştir.

Açılış konuşmalarını UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu ve KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır’ın yaptığı seminere, UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz ve DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu da katılım sağladı.

Serkan Abbasoğlu konuşmasında, Biyomedikal Mühendisliği’nin multidisipliner yapısı ile çok özel bir bilim alanı olduğunu belirtti ve mühendisliğin problem çözme/çözüm üretme yeteneklerinin, sağlık bilimleri ile bütünleşmesinin çok heyecan verici olduğunu vurguladı. Bu alana daha fazla katkı sağlamak için, seminerin bilimsel çalışmalara yol çizmesini umut ettiğini belirten Abbasoğlu, organizasyon ekibi ve konuşmacılara da teşekkürlerini sundu.

KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır ise, konuşmasında üniversiteler ile meslek odalarının işbirliği içerisinde olmalarını çok önemsediğini belirtti ve KTMMOB için bunun öncelikli bir politika olduğuna vurgu yaptı. 62 yıllık geçmişi olan KTMMOB çatısı altında 15 meslek odası ve 5.000’e yakın üye bulunmakta olduğunu ve Biyomedikal Mühendisleri’nin örgütlenme adına girişimlerinin EMO bünyesinde başlayıp devam etmesinin de sektör ve kamuya fayda sağlayacağına inandığını belirtmiştir. Dünyada en hızlı gelişen sektörlerden olan sağlık sektörünün gelişimini direkt etkileyen Biyomedikal Mühendisliği alanında uzman yetiştirmek üzerine misyonları bulunan üniversitelerin, bu tip organizasyonların düzenlenmesinde etkin rol oynamalarının önemine vurgu yaparak, başarılı bir seminer olmasını diledi.

Seminer içeriğinde;

*Hastane ortamlarında yer alan endüstriyel risk olgusu, hasta ve sağlık personellerini tehdit eden bu risklerin önlenmesi için yapılabilecek teknik çalışmalar ve sağlık teknolojilerinin elektriksel olarak güvenli kullanımı,

*FISH cihazı çalışma tekniği, örnekler ile teknik analiz prosedürleri ve sonuç örnekleri,

*Geçmişten günümüze mikroskop cihazı kullanımı, cihazların teknolojik gelişimi ve günlük tanı işlemlerinde teknolojik gelişimin önemi,

*Medikal görüntüleme ve tanı için kullanılan Radyoloji, Mamografi ve Ultrasonografi cihazlarının çalışma prensipleri ve medikal avantajlar, gibi konular detaylı şekilde paylaşılmıştır.

Seminere katılan ve oluşmasına katkı koyan tüm konuşmacı ve katılımcılara, ayrıca düzenleme aşamasındaki değerli emekleri için UKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Erkurt ve EMO Biyomedikal Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Işın’a teşekkür de edildi.

Not: “Biyomedikal Mühendisliği Sektörü’ndeki Güncel Gelişmeler” konulu seminerin video kaydını izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Link: https://youtu.be/tuo28BgiLK8

Related posts
Odalar

EMO GÜNGÖR KATI ATIK İHALESİ İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSU

2 Mins read
“KKTC Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi” kapsamında yürütülen Güngör Düzenli Katı Atık Yönetimi İhalesi sürecini büyük bir kaygı ile takip etmekteyiz. Süreçte…
Odalar

Trafik Güvenliği Konusunda 1974‘den Beri Ölüm Uykusundayız

5 Mins read
Trafik bu kadar ilkel ve güvensiz kalmış ise 1974’den beri bu konuda ölüm uykusunda olmamızdandır. KTMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak Trafikte Araç…
Odalar

Okullarda Gıda Güvenliği ve Hijyen: Sağlıklı Nesillerin Temel Taşı

3 Mins read
2024/2025 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı bugünlerde öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra  çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı…